Economie ROPRES

USAMVB va investi 44 de milioane de euro, fonduri UE, pentru a revigora genetica românească de inputuri în agricultură

USAMVB va investi 44 de milioane de euro, fonduri UE, pentru a revigora genetica românească de inputuri în agricultură
Distribuiți acest articol!

Joi 8 octombrie, USAMVB Regele Mihai I al României a lansat un apel către instituțiile și autoritățile din Timișoara, pentru încheierea unor parteneriate în scopul implementării proiectelor de dezvoltare de mare impact nu numai asupra celor patru universități de stat din Timișoara, ci și asupra comunităților în general.

Apelul lansat de către prof. univ. dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB, este îndreptat către Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara, Primăria Lugoj, Primăria Sânnicolau Mare, Primăria Deta și către celelalte primării din Timiș și din întreg Banatul.

Mesajul se adresează și către instituțiile care gestionează fonduri de la Uniunea Europeană sau de la guvernul României.

”Universitatea noastră a finalizat o prezentare și solicitare către ADR Vest Timișoara. USAMVB este o instituție integratoare, alături de CJT și institutele de cercetare Lovrin, Caransebeș, Miniș, Arad, dar și de alte instituții din sectorul amplu al agriculturii din Timișoara, județul Timiș, Arad și Caraș Severin.

Astfel, noi solicităm o finanțare de 44 milioane de euro pentru a revigora genetica românească, inputurile pentru agricultură, necesare fermierilor.

Suntem încrezători în produsele din UE sau din altă parte, dar vrem să încurajăm inputurile și genetica românească pentru agricultură. E un proiect depus de noi pentru a fi finanțat. În activități participă și specialiști din cele trei județe, dar și de la celelalte trei universități de stat din Timișoara: UVT, UMFT și UPT”, a explicat prof. Popescu, joi 8 octombrie 2020.

De asemenea, USAMVB, împreună cu UVT, UMFT și UPT, va pune la punct un hub pentru cercetare-inovare în zona de vest, care se vrea și euro-regional, pentru Serbia, Ungaria, România, fiindcă în Timișoara sunt foarte multe firme multinaționale cu mare potențial pentru ceea ce înseamnă cercetare inovare.

”Noi dorim să fim un magnet pentru ceea ce înseamnă resursa de muncă bine pregătită profesional din Centrul universitar Timișoara -UPT,

 » sursa: ziuadevest.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...