UPDATE – Florin Cîţu, urmărit penal de DNA în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie / Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu /”Mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare”, a declarat la ieşire

Fostul premier Florin Cîţu a ajuns, miercuri, la DNA pentru a fi audiat în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie. A stat mai puţin de jumătate de oră, iar la ieşire a afirmat că şi-a îndeplinit atribuţiile cu respectarea legislaţiei. DNA a anunţat că fostul premier este urmărit penal.

UPDATE: Florin Cîţu a stat mai puţin de jumătate de oră în sediul DNA.

“Ce pot să vă spun este că mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Mai mult de atât nu pot să vă spun. (…) Acestea sunt declaraţiile pe care pot să le dau astăzi. (…) Dacă vă uitaţi la execuţia bugetară pe 2021 veţi vedea că execuţia este mai bună decât a fost estimată la începutul anului”, a declarat Florin Cîţu, la ieşire.

Întrebat dacă este vinovat sau nu, Florin Cîţu a răspuns: ”Mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru, cu respectarea legislaţiei în vigoare. (…) Nu pot să discut despre dosar, pot doar să vă spun că tot ce am făcut atunci a fost cu respectarea legislaţiei în vigoare. (…) Adevărul o să iasă la suprafaţă în timpul acestei anchete”

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Nu vreţi să aşteptăm un pic să mergem înăuntru şi după vedem ce se întâmplă acolo, vorbim”, a spus Florin Cîţu.

El a mai spus că va merge să vadă despre ce este vorba şi apoi va face declaraţii.

Plenul Senatulului a votat, pe 29 noiembrie, cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în urma solicitării Parchetului General privind dosarul achiziţiei de vaccinuri din perioada pandemiei

DNA a solicitat Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor.

Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.