Unul dintre cei mai bogați oameni din lume divorțează după 27 de ani

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, şi soţia sa Melinda şi-au anunţat, luni, divorţul, după 27 de ani de căsnicie. Divorțul va crea noi întrebări despre soarta averii Gates, dintre care o mare parte nu a fost încă donată Fundației Gates. Domnul Gates, 65 de ani, care a cofondat Microsoft, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, în valoare de aproximativ 124 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

„Fundația Gates este cea mai importantă și influentă entitate filantropică din lume astăzi”, a spus Rob Reich, profesor de științe politice la Universitatea Stanford. „Divorțul poate avea repercusiuni uriașe pentru fundație și pentru munca sa pe tot globul.”

Cu 1.600 de angajați în birouri din întreaga lume, Fundația Gates acordă aproximativ 5 miliarde de dolari în fiecare an în domenii precum sănătatea publică globală și dezvoltarea. De-a lungul a peste două decenii, fundația a cheltuit miliarde pentru a împinge vaccinurile în lumea în curs de dezvoltare, colaborând cu directori farmaceutici pentru a transforma piața.