Actualitate

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti urcă în TOP Shanghai

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti urcă în TOP Shanghai
Distribuiți acest articol!

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti urcă în TOP Shanghai şi ajunge în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală FOTO Mediafax

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti îşi continuă trend-ul ascendent, urcând în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaţionale ale universităţilor – TOP Shanghai -, poziţionându-se anul acesta în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”, transmite instituţia de învăţământ.

Pentru a fi incluse într-un clasament pe un domeniu, universităţile trebuie să aibă un număr minim de publicaţii de cercetare în perioada 2014-2018.

Pragul de publicare este diferit în funcţie de subiectele pe domenii ale clasamentului.

Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science şi InCites.

„Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internaţional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la Carol Davila, a depus eforturi remarcabile în planul cercetării ştiinţifice medicale. Aceste eforturi devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasament.

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...