Unităţile ruse care au suferit pierderi grele s-au întors în Rusia şi Belarus pentru a se reaproviziona şi a se reorganiza – Ministerul britanic al Apărării

Unităţile ruse care au suferit pierderi grele în Ucraina au fost forţate să se întoarcă în Rusia şi Belarus pentru reaprovizionare şi reorganizare, a comunicat Ministerul Apărării al Marii Britanii, conform Reuters.

Serviciile de informaţii militare britanice au anunţat, miercuri, că unităţile ruse care au suferit pierderi grele în Ucraina au fost forţate să se întoarcă în Rusia şi în Belarus, în efortul de a se reorganiza şi aproviziona.

”O astfel de activitate pune o presiune suplimentară asupra logisticii deja tensionate a Rusiei şi demonstrează dificultăţile pe care le întâmpină Rusia în reorganizarea unităţilor sale în zonele avansate din Ucraina”, a comunicat Ministerul britanic al Apărării.

Ministerul Apărării al Marii Britanii adaugă că forţele ruse vor compensa, probabil, capacitatea redusă de manevră la sol prin atacuri de artilerie în masă şi rachete.