Unii strămoşi ai crocodililor se deplasau pe două membre (studiu)

2020-06-12 09:01:52Nr afisări

buton playbuton pause

Modifică dimensiunea fontului:

Unii strămoşi ai crocodililor moderni nu se deplasau pe patru membre, ci pe cele două membre posterioare, motiv pentru care mersul lor era asemănător cu cel al unor dinozauri precum pterozaurul, potrivit unui studiu publicat joi, citat de AFP şi DPA.

O echipă formată din cercetători din China, Australia şi Statele Unite a analizat amprente din cretacicul inferior, găsite în timpul săpăturilor la situl arheologic Sacheon Jahye-ri, din apropiere de oraşul Sacheon din Coreea de Sud, unde au fost descoperite specii antice de şopârle, păianjeni şi răpitoare mici, cu o vechime de 120 de milioane de ani.

Cercetările, publicate în jurnalul Nature Scientific Reports, sugerează că aceste amprente au fost lăsate de un strămoş al crocodilului modern, numit Batrachopus grandis. Acesta mergea ”precum un crocodil care se balansează pe o frânghie”, a declarat Kyung Soo Kim de la Universitatea Naţională de Educaţie din Chinju, Coreea de Sud. Modul de deplasare era similar ”cu cel al dinozaurilor, însă urmele nu provin de la dinozauri”, a adăugat cercetătorul.

 » Citește toată știrea pe AgerPres