Ungaria se ține tare în fața UE: „Constituția noastră spune că o căsătorie poate fi încheiată între un bărbat și o femeie”

Uniunea Europeană a pus tunurile pe Ungaria pentru că refuză să facă cum dictează cei de la Bruxelles. Ministrul de Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, a respins acuzațiile conform cărora legea ar discrimina în defavoarea persoanelor LGBTQ.

„Potrivit Constituției din Ungaria, orice fel de discriminare, inclusiv pe baza orientării sexuale, este interzisă. În Ungaria, nu trebuie să îi fie nimănui frică din cauza orientării sale sexuale. Nimeni nu poate fi discriminat pe această bază.

Și, da, Constituția noastră spune că că o căsătorie poate fi încheiată între un bărbat și o femeie, așa cum prevăd constituțiile a multe state din Uniunea Europeană și din lume. Și, este adevărat, Constituția noastră spună că tatăl este bărbat iar mama, femeie. Așa definește familia Constituția noastră. Dar asta ține de competența națională. Pe această bază, o națiune nu poate fi contrapusă altei națiuni. Și vreau să vă mai spun ceva: este fals că pedofilia și homosexualitatea sunt tratate confuz în lege.