Ungaria restricționează orele de cumpărături, iar Spania impune de astăzi un PCR negativ călătorilor din România

Guvernul ungar a introdus luni ore de cumpărături restricționate într-un efort de a separa clienții vârstnici și preveni răspândirea coronavirusului în rândul celor mai vulnerabili, transmite Reuters.

„Acest decret al guvernului servește pentru protecția vârstnicilor”, a declarat premierul Viktor Orban în cadrul unui video transmis live pe Facebook.

„Statisticile privind pandemia arată clar că grupul cel mai în pericol este cel al părinților și bunicilor noștri. Haideți să avem grijă de ei”, a adăugat prim-ministrul ungar, conform hotnews.ro.

Ungaria a încercat în ultimele luni să evite instituirea unei noi carantine la nivel național pentru a preveni noi daune economice însă a fost nevoit să închidă școlile gimnaziale și să impună carantina pe timp de noapte între orele 20:00 și 05:00.

Numărul de infecții înregistrate zilnic continuă însă să crească, motiv pentru care guvernul a decis introducerea unor restricții suplimentare, a anunțat Viktor Orban.

Până luni 3.891 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în Ungaria, numărul total al infecțiilor înregistrate de la începutul pandemiei ajungând la 177.952 de cazuri în țara de aproximativ 10 milioane de locuitori.

Doar persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor putea intra în magazine între orele 09:00 și 11:00 iar în weekenduri intervalul orar va fi stabilit între orele 08:00-10:00 însă vârstnicii vor putea în continuare să intre în magazine la orice.

CITEȘTE ȘI: Lovitură de teatru la Spitalul Județean: doctorul Mihai Ionac nu mai este șef la Chirurgie Vasculară!

Guvernul ungar va începe de asemenea săptămâna aceasta testarea în masă în școli și instituții sociale precum azilurile de bătrâni, urmând a fi testați 240.000 de angajați din domeniile respective.

„Luptăm în școlile primare și grădinițe pentru a evita închiderea lor”, a mai declarat Viktor Orban.

Spania impune de astăzi un PCR negativ călătorilor din România

Spania impune un PCR negativ începând de luni pentru pasagerii care intră în țară via avion sau via transport maritim din țările cu risc de coronavirus, inclusiv România, care va trebui efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Această măsură se adaugă controalelor care se efectuează în prezent asupra tuturor pasagerilor internaționali la punctele de intrare, astfel încât să se mențină controlul temperaturii, controlul vizual și controlul documentar, conform reglementărilor stabilite de Ministerul Sănătății.

Citește continuarea pe Presshub.ro.

Foto: welovebudapest.com

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte RENASTEREA.RO pe FACEBOOK »