Ungaria a anunțat că, de vineri, nu le mai vine străinilor benzină și motorină la preț redus

S-au format cozi, joi seara, la punctul de trecere a frontierei Borş I, după ce țara vecină a anunţat că, începând de vineri, nu va mai vinde benzină şi motorină la preţ plafonat celor care nu au maşini cu numere de Ungaria, tocmai pentru a stopa „turismul carburanţilor”.

Cu câteva minute înainte de ora 20, aplicaţia oficială care prezintă valorile de trafic în timp real la punctele de frontieră ale României arăta că la Borş I traficul era pe „verde”, adică se aştepta maxim 20 de minute.

„Noi am pornit pe la 19.30 şi se adunau deja maşini la ieşirea din ţară, dar nu am stat mult, s-a mişcat repede coloana. Am mers în Berettyóújfalu să facem plinul. Am făcut o economie de circa 100 lei. Am băgat 51 de litri de motorină cu 73 de euro, adică undeva la 350 lei. Acasă ne-ar fi costat cam 450 lei”, a povestit BIHOREANULUI o tânără orădeancă. Aceasta a şi trimis imagini care arată că şi înainte de ora 20 se formaseră cozi pe sensul de ieşire din ţară pe la Borş I.

La benzinăria din Berettyóújfalu a aşteptat circa 15 minute pentru a alimenta. „Am avut în faţă două maşini de Ungaria şi două de România”, spune şoferiţa.

Între timp, după anunţul autorităţilor maghiare, se pare că mobilizarea orădenilor este şi mai mare. La câteva minute după ora 20, pe aplicaţia Poliţiei de Frontieră, a apărut culoarea galbenă în dreptul punctului Borş I, adică timpul mediu de aşteptare pentru un şofer a crescut la circa 30 de minute pe sensul de ieşire din ţară.

Poliţiştii români şi maghiari fac controalele în comun. La Borş I, din cauza aglomeraţiei, pe sensul de ieşire din ţară a mai fost deschisă o arteră de circulaţie, fiind patru funcţionale.