Un soldat rus îi explică mamei metoda de tortură „21 de trandafiri” folosită în Ucraina. Metoda presupune smulgerea pielii de pe degetele de la mâini, picioare sau penis, precum petalele unei flori

Chinurile la care sunt supuşi prizonierii ucraineni au fost povestite de un soldat rus mamei sale. Convorbirea telefonică a fost interceptată de Direcţia de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina.

Apelul telefonic a fost interceptat şi publicat de Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina. El surprinde dialogul unui soldat din Corpul 11 de Armată al Rusiei – identificat drept Konstantin Solovyov – şi de mama sa, Tatiana Solovyova, arată Daily Mail. Soldatul îi prezintă mamei sale detalii despre metodele de tortură folosite de membrii serviciului de securitate al Rusiei (FSB).

Unele dintre tactici includ metoda „21 de trandafiri”, adică smulgerea pielii de pe degetele de la mâini, picioare sau penis, precum petalele unei flori. de asemenea, este descrisă şi metoda „butoi”, atunci când o bucată de sârmă ghimpată este introdusă în anusul unui prizonier, printr-un tub, apoi este trasă încet înapoi. Solovyov, a cărui unitate este dislocată în apropierea frontului de est din Harkov, potrivit oficialilor din Ucraina, a explicat, cum el şi colegii săi din FSB au bătut un bătrân până la moarte pentru că a făcut fotografii cu poziţiile trupelor ruseşti şi a povestit conversaţiile pe care le-a avut cu un prizonier ale cărui picioare le-a rupt pentru a-l împiedica să fugă.

„Dacă aş fi ajuns acolo, m-aş fi bucurat şi eu. Suntem la fel”, i-a răspuns mama.

Solovyov a explicat că nu simte regret deoarece şi forţele ucrainene ar face acelaşi lucru în locul său. „Nici măcar nu mai simt remuşcări. După mai mult de 20 de crime, am încetat să mai simt ceva”.

Oficialii ucraineni au publicat un link către profilurile de social media ale celor doi, împreună cu sunetul needitat al apelului lor deranjant – profilurile au fost şterse între timp. Se pare că Solovyov are doar 20 de ani, fiind născut în 2002, în timp ce mama sa are 50 de ani.