Un senator demisionează pentru a nu primi pensie specială! Nu vă bucurați, nu e nemțean
Pentru a beneficia de pensii speciale, parlamentarii trebuie să aibă un mandat complet, de 4 ani. Un senator vrea să demisioneze mai devreme cu o săptămână, pentru a nu beneficia în felul acesta de pensia specială.
Dacă v-ați gândit că ar putea fi un senator de Neamț, v-ați înșelat. Este vorba de senatorul USR de București, Florina Presadă.
Cei trei senatori de Neamț, Eugen Țapu-Nazare, Emilia Arcan și Dan Manoliu nu au în vedere să ia exemplul senatorului bucureștean pentru a renunța la pensiile speciale.
Pensiile speciale sunt cuprinse între 2.000 de lei, cei mai mică, și 12.000 de lei, cea mai mare. Cea mai mare pensie specială a unui senator, pentru 3 mandate de câte 4 ani, este de 12.167 de lei pe lună.
Așadar, dacă senatorul Țapu va mai prinde un mandat, al 3-lea, va fi beneficiarul celei mai mari pensii speciale, în vreme ce un român de rând primește, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.
Revenind la sentorul Florina Presadă, aceasta a declarat:
„Am intrat în cursa interna USR-PLUS pentru un nou mandat la Senat. Sunt cel mai activ senator din București și al doilea din România în plenul Senatului. Nu o spun eu, ci statisticile oficiale și presa.
În toți acești 4 ani, m-am luptat ca pentru ca legile privind administrația publică să nu fie măcelărite de hoți și de corupți în detrimentul cetățeanului. Dovadă stau sutele de amendamente depuse și lupta dusă în ședințele maraton din Comisia de Cod Administrativ și din plenul Senatului.
A fost o luptă pe care am învățat-o din mers, fără momente de respiro, pe care am dus-o alături de voi. Și nu-mi pare rău, pentru asta am intrat în politică, pentru o țară normală în care primează interesul cetățeanului și nu interesele de grup sau beneficiile.
Așa cum am spus la începutul mandatului, îmi voi da demisia în ultima săptămână de mandat pentru a nu exista dubii cu privire la posibilitatea de a beneficia de pensia specială. Toți cetățenii României trebuie să fie egali în fața in legii”, a anunțat Presadă.
Curtea Constituționala a amânat pentru 4 noiembrie dezbaterea privind legea care prevede taxarea pensiilor speciale cu 85%. Amânarea a fost dispusa întrucât CCR așteaptă transmiterea punctelor de vedere ale președinților celor două Camere ale Parlamentului.