Un șef de spital îi sperie pe români că vor face leucemie dacă se vaccinează anti-Covid

În studioul postului de televiziune Antena 3 a venit, miercuri seara, medicul Monica Pop, manager la Spitalul de Oftalmologie din București. Deși ea însăși are specializarea oftalmologie, Monica Pop a băgat spaima în cei din studio și în publicul din fața micilor ecrane cu afirmații nesusținute de nicio probă, informează ziaristii.com.

Monica Pop a afirmat că vaccinul anti-Covid este unul “făcut pe genunchi” și că are efecte secundare devastatoare, iar cei care-l vor folosi se vor îmbolnăvi, în câțiva ani, de leucemie! Afirmațiile au produs consternare chiar și în platou, deși acolo stăteau pe scaune personaje obișnuite să propage zi de zi informații neverificate și zvonuri alarmiste.

“Categoric nu voi face vaccinul! Și nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze!

Una din afirmațiile foarte grave făcute de Monica Pop miercuri seara a fost aceea că vaccinul anti-Covid are efecte secundare grave, motiv pentru care este total împotriva vaccinării! Deși acuzația este extrem de serioasă, de natură să fie ulterior folosită de tot ecosistemul conspiraționiștilor pentru a îndemna o populație și așa derutată de propagandă, Monica Pop nu a adus niciun argument în sprijinul afirmației.

Când a fost întrebată dacă se va vaccina împotriva Covid, a răspuns: “Vă dați seama că nu! Categoric nu! Și nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atât timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni!”.

Adrian Ursu, unul dintre invitații lui Gâdea, a alimentat suspiciunile fiind evaziv când a fost întrebat dacă se va vaccina. El a spus că “mă voi informa, în momentul de față n-am informații”.

Monica Pop a intervenit în discuție cu o nouă șarjă: “Cum n-aveți informația, domnul Ursu? Cum puteți să știți dumneavoastră ce se întâmplă peste trei ani? Dacă faceți leucemie, Doamne ferește!, după vaccinul ăsta?! Cum poți să știi inducția genetică pe care o face ăsta… Peste 5 ani ne putem vaccina!“.

Managerul Spitalului Oftalmologic a supralicitat apoi: “Acest vaccin nu e autorizat!”. În mod evident, cele două vaccinuri nu sunt încă autorizate pentru că abia s-au terminat studiile clinice. Companiile BioNTech și Moderna urmează să ceară autorizare, iar autoritățile medicale vor lua o decizie după ce vor verifica siguranța produsului.

Monica Pop a repetat, din nou fără să aducă vreun argument: “Domnu’ Gâdea, are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul.

Și fac toți… Domnule Gâdea, de unde știți ce se întâmplă peste un an? Faceți copilului dumneavoastră vaccinul ăsta? Pericolul e foarte mare! Nimeni nu poate niciodată să spună că acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, 5 ani!

Eu am fost pro vaccin sigur și pentru asta am primit și amenințări cu moartea. Dar acum eu sunt împotriva acestui vaccin! Eu sunt pro unui vaccin, dar nu a unuia făcut pe genunchi care poate avea efecte secundare. (…)

Noi nu obligăm populația să facă vaccin împotriva bolilor care schilodesc și ucid, dar încercăm să obligăm populația să se vaccineze pentru o boală în care nu spune nimeni că 15 bolnavi din 100 au făcut forme grave și 85 la sută sunt vindecați. Nu poți să obligi populația să se vaccineze!”.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.