Un primar PSD afirma ca „pensiile de serviciu” sunt „pensii speciale”: „V-ati pensionat la 40 si ceva de ani”

Primarul PSD al Brailei, Marian Dragomir, a declarat in sedinta Consiliului Local ca „pensiile de serviciu” sunt „pensii speciale”, astfel incat ar trebui supraimpozitate. Declaratia a fost facuta in timpul unui dialog in contradictoriu cu un consilier PNL, pensionar al Ministerului Afacerilor Interne.

“Pai, nu e normal pentru cei cu pensie speciala ori sa fie impozitati daca au si salariu de la stat, ori sa existe si restrictii? Dar de ce, domnule, sa fie unii speciali? Uitati-va in sala… cu exceptia domnului Drogeanu, cred ca nimeni nu are pensie speciala!”, a declarat primarul PSD, referindu-se la Alexandru Drogeanu (PNL), pensionar al Ministerului Afacerilor Interne.

Drogeanu s-a aratat iritat, atragandu-i atentia primarului ca nu este vorba despre “pensii speciale”, ci “pensii de serviciu”.

“Speciala, domnule! Lasati-ne! V-ati pensionat la 40 si ceva de ani”, a replicat Dragomir.

Iata dialogul dintre cei doi, redat de debraila.ro:

Drogeanu: “Care e treaba dumneavoastra ca m-am pensionat eu la 47 de ani?”

Dragomir: “Altii sunt satui de munca pana la 65 de ani.” (…)

Drogeanu: “Cum e cu pensia asta speciala?”

Dragomir: “Dumneavoastra stiti mai bine, ca o incasati luna de luna!”

Drogeanu: “Pensii speciale sunt in toata lumea… in toata Europa. La 45 de ani, jandarmii din Franta ii da afara pentru uzura… ii scot la pensie.”

Dragomir: “Ati iesit la pensie la 47 de ani pentru ca sunteti uzat, domnule consilier? Pai, daca sunteti uzat de ce mai sunteti reprezentantul brailenilor in Consiliul Local Municipal? Un om uzat nu poate sa ii reprezinte pe ceilalti.”

Drogeanu: “Eu am spus ce se intampla la nivel de… Deci, e la nivel mondial. Nu vorbeam la Romania, ca e pensie…”

Dragomir, un apropiat al lui Mihai Tudose, este si presedinte al organizatiei municipale a PSD Braila.