ROPRES

Un primar din Mehedinți a luat 3 iPhone-uri cu 6.000 de euro. „Am cerut ce e mai bun. Pentru performanță, e-mailuri”, explică primarul

Distribuiți acest articol!

Primarul Jean Rogoveanu, primarul din comuna Gogoșu, ales cu 85% din voturi de pe lista PSD, trecut între timp la PNL, spune că „asta a fost cerința, să fie cele mai bune”.

Localitatea Gogoșu se află în sud-vestul județului Mehedinți, lângă hidrocentrala Porțile de Fier II de pe Dunăre. Aici, aproape de locul în care se unesc granițele României, Serbiei și Bulgariei, trăiesc în jur de 3.000 de oameni. Trei dintre ei au, de la jumătatea lunii martie 2023, telefoane iPhone de ultimă generație, cu tot cu accesoriile originale, confrom Libertatea.

Telefoanele au costat fiecare în jur de 10.000 de lei, cu TVA inclus (aproximativ 2.000 de euro). În total, cele trei gadgeturi au costat în jur de 6.000 euro.

Conform anunțului din SEAP, telefoanele sunt iPhone 14 Pro Max cu memorie de 128 de GB, însă au și accesorii originale incluse. Au încărcător, căști AirPods 3rd gen, încărcătoare auto, folii de sticlă și altele. Unul dintre noii posesori de iPhone este chiar primarul Jean Rogoveanu, care a trecut de la PSD la PNL. Este edil din 2012 și se află la al treilea mandat. A fost ales, în 2020, de 85% dintre votanți.

Jean Rogoveanu, susținător Virgil Popescu, după ce a fost ales pe listele PSD. Foto: Facebook / Jean Rogoveanu

Contactat de jurnaliști, primarul a recunoscut că unul dintre telefoane este al lui, iar celelalte două sunt „la alți angajați”. Acesta a evitat să precizeze la care dintre ei.

De ce a luat telefoanele

– Domnule primar, aveți 3 telefoane cumpărate cu aproape 10.000 lei bucata. Care e motivul? De ce iPhone 14 Pro Max?

– Păi, să vă și spun de ce: pentru că țin mult mai mult. Decât să iau în fiecare an un telefon, mai bine iau un telefon și mă ține 4 ani ca să nu fie nevoie să mai cumpăr altele.

– Ați luat pentru dumneavoastră și pentru cine din Primărie?

– Conducerea, nu știu exact… Unul l-am luat eu, da.

– Restul, viceprimarul, cine?

– Probabil, da.

– S-a întâmplat să luați în trecut și să țină puțin?

– Cred că n-am mai luat telefoane de vreo șase ani, așa…

„Am cerut ce-i mai bun”

– Dar pentru ce specificații l-ați luat?

Că așa, pentru durată puteați lua și alt model.

– Și pentru durată, și pentru performanțele lor. Pentru e-mailuri, corespondență. Ținem totul pe ele și iPhone-ul are, cum se spune, securitatea… mare.

– Pentru performanțe și corespondență puteați să luați și iPhone 13, de exemplu. Care era mai ieftin.

– Nu pot eu să vă spun dumneavoastră… Puteți să mergeți și în pantofi, puteți să mergeți și în sandale. Dacă e ploaie, mergeți în pantofi. Dacă e soare, mergeți în sandale. Știți cum e.

– Dar…

– Dacă poți să iei ceva bun, iei ceva bun! Așa poți să iei și o mașină de epocă… Înțelegeți. Mai bine iei ceva bun să ai bază în el. –

Credeam că aveți nevoie de anumite specificații care se regăsesc la acest iPhone. Mailul merge pe orice telefon.

– Astea au fost cele mai bune. Am cerut ce-i mai bun.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...