Un partid ultranaţionalist din Rusia nu mai vrea ca Putin să fie numit preşedinte: Ce titlu este propus pentru liderul de la Kremlin

Un partid ultranaţionalist din Rusia a propus ca liderul de la Kremlin să nu mai fie numit „preşedinte”, ci „conducător”.

Potrivit Partidului Liberal-Democrat din Rusia, cu 22 de mandate în Duma de Stat, titlul de preşedinte, apărut în secolul XVIII în Statele Unite, este „străin pentru urechile ruşilor”. În schimb, titlul de „conducător” este mai potrivit pentru societatea rusă. Presa de stat din Rusia a început o dezbatere amplă pe acest subiect, printre ideile menţionate fiind cea precum că „pravitel’” ar putea fi interpretat ca „împărat”. În esenţă, este vorba de o revenire la epoca Romanov, dinastia care a condus Rusia între 1613 şi 1917.

Însă criticii lui Putin spun că nu mai contează nuanţele atâta timp cât Vladimir Putin conduce deja ca un dictator.

Întrebat despre posibilitatea ca Putin să fie numit „conducător”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a respins acest lucru. „Este o idee nouă. Nu există nicio poziţie (la Kremlin, n. red.) pe acest subiect”, a declarat el.