Un partid de 5% încurcă calculele PSD-PNL-USR. E condus de un tânăr

George Simion este tânărul lider politic care înflăcărează milioane de români pe rețelele de socializare.

Fost candidat la alegerile europarlamentare din poziția de independent, a reușit atunci să surprindă pe toată lumea acumulând peste 120 000 de voturi.

Atunci s-a convins că este greu să învingă sistemul politic altfel decât prin forța unui partic politic. Așa a luat naștere Alianța pentru Unirea Românilor, partid al cărui co-președinte este și care agită la moment apele liniștite și perfect înțelese ale partidelor tradiționale(PSD și PNL).

Formațiunea politică este formată în mare parte din tineri ce și-au trăit copilăria după 1989 și români plecați în afara țării. De altfel Alianța pentru Unirea Românilor se și identică ca un partid liber de comunism, al românilor tineri și patrioți.

Partidul a devenit foarte cunoscut pe rețelele de socializare, acolo unde presa tradițională nu mai deține controlul. Practic se folosesc de căile alternative de promovare pentru a putea ajunge la români, în condițiile în care presa tradițională evită să promoveze în spațiul public alte partide decât cele existente.

Noua formațiune politică și liderul său George Simion ies în față prin opoziția față de sistemul politic actual, considerat unul corupt și responsabil de eșecul din ultimii 30 de ani. Mai mult manifestații stradale au înflăcărat pe români, preluând lupta pentru apărarea pădurilor României de la activiștii civici și ducând-o pe latura politică.