Actualitate ROPRES

Un nou fenomen ia naștere în școli: bullying din cauza vaccinării

Un nou fenomen ia naștere în școli: bullying din cauza vaccinării

România ar putea avea şi mai mulţi copii vaccinaţi dacă ar împrumuta, de la alte ţări, modele adaptate vârstei lor. Încă nu avem programe de informare în masă adaptate copiilor, recunosc chiar autorităţile din Educaţie. Doar 30% dintre elevi s-au imunizat până acum şi deja se naşte în şcoli un nou fenomen: bullying pe motiv de vaccinare.Campaniile de informare cu privire la vaccinare sunt insuficiente, spun cei 22.000 de copii care au răspuns la un chestionar realizat de Consiliul Naţional al Elevilor. Deocamdată, doar 30% dintre s-au imunizat. Chiar şi aşa, elevii au vorbit, într-o conferinţă organizată de Salvaţi Copiii, despre un nou fenomen apărut în unităţile de la noi.

Silviu Morcan, CNE: Undeva la 36% ne-au afirmat că în școala lor au avut loc astfel de campanii. Sunt și opinii care indică vaccinarea sau nevaccinarea ca motiv al apariției cazurilor de bullying în comunitatea școlară, mai ales în relația dintre elevi.

În al treilea an şcolar pe care îl petrec în pandemie, autorităţile din Educaţie abia acum îşi imaginează cum ar trebui să arate materialele de infomare pentru elevi.

  
Radu Szekely, consilier Ministerul Educaţiei: Pentru copii și tineri cred că se pot face materiale adaptate, simple, un personaj erou care salvează lumea cu vaccinul, sau poate chiar vaccinul e un superman, personaj erou care salvează planeta.

Doar cine nu vrea să le ofere celor mici informaţii despre imunizare îşi găseşte scuze, cred directori ai unităţilor de învăţământ private.

Oana Moraru, director şcoală privată: Sunt în online o mulțime de documentare și animații pentru copii, cu observația psihologică că nu ai voie până la 9-10 ani să pui accent pe riscuri, pe gravitatea situației. Lumea trebuie încă prezentată copiilor ca pe un loc magic.

În facultăţi, subiectul vaccinării nu arde precum în şcoli,

 » Aflați mai multe informații aici.

S-ar putea să-ți placă și...