Actualitate ROPRES

Un medic nigerian angajat în Irlanda cu o diplomă din România, acuzat că nu știa nici să pună o branulă

Un medic nigerian angajat în Irlanda cu o diplomă din România, acuzat că nu știa nici să pună o branulă

Nigerianul care lucrează în orașul irlandez Limerik este cercetat de conducerea spitalului, după ce a fost acuzat în repetate rânduri că performanța sa este una slabă, fiind suspiciuni privind modul în a ajuns să aibă dreptul de a profesa, relatează publicația The Independent.Directorul spitalului în care acesta a lucrat are chiar îndoieli că a absolvit facultatea de medicină din România, pe care nigerianul susține că a urmat-o. Publicația nu precizează care este facultatea.

Francis Megwa, orginar din Nigeria, a urmat școala de medicină în România, scrie site-ul citat. În 2018, el a fost angajat la o maternitate din orașul Limerik, unde a lucrat doar o lună – între 9 iulie și 14 august.

În această perioadă, el nu a reușit să demonstreze suficientă abilitate și cunoștințele necesare pentru poziția pe care o ocupa, potrivit conducerii spitalului. Directorul spitalului, Dr. Gerard Burke, a fost cel care a observat că acesta nu are cunoștințe medicale de bază, spunând chiar că e de părere că dr. Megwa nu a urmat niciodată școala de medicină. Megwa nu ar fi reușit să demonstreze competența de bază în ceea ce privește obținerea și analizarea istoricelor medicale și ar fi arătat o lipsă de înțelegere cu privire la stabilirea diagnosticelor în baza tiparului de simptome, susține conducerea spitalului. În plus, el nu ar fi putut să prescrie medicamente utilizate în mod obișnuit în obstetrică și ginecologie și nu ar fost capabilă să pună o branulă.

Citeşte mai mult pe libertatea.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

S-ar putea să-ți placă și...