ROPRES

Un jaf de 5 milioane de euro, îngropat la Tribunalul București. Maricel Păcuraru, protejat de un judecător care a dat 58 de amânări

Distribuiți acest articol!

Dosarul Loteria, nr. 47691/3/2015, în care instituția de stat ar fi fost prejudiciată cu 25 de milioane de lei, printre alții și de către Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, bate pasul pe loc de 8 ani de zile. Mai exact de când a intrat pe rolul Tribunalului București.

Patronul Realitatea Plus, Măricel Păcuraru, liderul unui grup care vrea să pună mâna pe brandurile Evenimentul Zilei și B1 TV prin manevre dolosive, a găsit un aliat în Justiție. După ce procurorii au trimis în judecată această cauză, magistratul Cătălin Vasilică Oprea s-a ocupat în totalitate de dosar, până acum câteva săptămâni când a fost detașat la Ialomita. S-a ocupat e mult spus, având în vedere în majoritatea termenelor, mai exact în 38 de ședințe a amânat cauza, pe motiv de administrare de probe.

Practic după atâtea probe administrate orice complet din lume ar fi înțeles speța și de asemenea ar fi fost gata să dea un verdict. Doar că nu este cazul acestui dosar. La celelalte termene s-au dat amânări pe motiv că un inculpat sau altul nu avea apărare, asta deși toți cei implicați știau datele de judecată. Iar practica este clară: lipsa de apărare se acceptă o singură dată.
Apoi se apelează la un avocat din oficiu. Asta nu l-a împiedicat pe magistrat să fie îngăduitor și să amâne de peste 10 ori cauza pentru lipsă de apărare.

Amânare până la prescripție

S-a ajuns până într-acolo încât acum se vorbește despre prescripție în dosar. La termenul cu numărul 58, avocatul lui Maricel Păcuraru a declarat că a depus un memoriu în acest sens. Astfel că cel mai probabil la termenele viitoare, dacă nu se mai amână pe diferite motive, se va constata prescrierea faptelor.

Drept urmare cei care au devalizat Loteria cu Maricel Păcuraru în frunte vor scăpa basma curată. Pentru că un judecător sancționat disciplinar s-a mișcat cu viteza melcului obosit într-un dosar în care banii contribuabililor s-au pierdut în neant.
Cine este judecătorul Cătălin Vasilică Oprea
Președintele completului care dezbate dosarul în care este implicat Maricel Păcuraru a fost sancționat disciplinar de CSM. Tocmai pentru că nu își făcea treaba de magistrat în timp util, așa cum prevede legea. Mai exact magistratului i s-a redus salariu timp de 3 luni cu 15% pentru că nu a redactat la timp o motivare. Cu toate acestea legat de acest dosar nicio instituție abilitată să ia măsuri nu a făcut ceva în acest sens. Curios este că nici măcar vreuna dintre părțile prejudiciate în dosar nu a sesizat IJ sau CSM pentru că dosarul bate pasul pe loc.

Revenind la judecător, acesta a ajuns să fie magistrat după ce în prealabil a fost consilier juridic la CJ Bistrița. Nu a terminat INM, ci a sărit direct din funcția de consilier juridic la cea de judecător, așa cum el însuși a declarat într-un interviu. Ulterior s-a transferat din Bistrița în București, iar acum este magistrat transferat la Ialomita. În locul lui a venit judecătoarea Timofte Irina care nu va relua cauza de la zero, dar probabil va fi nevoită să constate prescripția.

Pe de altă parte este extrem de ciudat că judecătorul Oprea a stat suficient pe dosar cât să se ajungă la prescriere, dar a fost transferat pe ultima sută de metri la Ialomița.
Următorul termen în dosarul în care este judecat patronul Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, cel care l-a angajat pe Cosmin Gușă, declarat de presă drept Bastardul Mamei Rusia, într-o campanie de linșaj mediatic condamnată de mulți ziariști, a fost stabilit pentru luna septembrie a acestui an. Zilele trecute s-a amânat din nou. Pentru lipsă de apărare. QED…

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...