Un deputat USR lansează o provocare radicală: „Castrare chimică pentru violatori?” –

Deputatul nemțean Iulian Bulai consideră că a venit momentul unor decizii radicale care să înăsprească pedepsele pentru anumite infracțiuni, mai ales pentru violuri. Parlamentarul USR aruncă într-un mesaj public întrebarea „Castrare chimică pentru violatori?” și spune că a venit vremea pentru pedepse extreme pentru „comportamentul criminal și josnic”, avertizând că „este vorba de viața mamelor noastre, apartenerelor noastre de viață și a fiicelor noastre”.
„Sunt oripilat de vestea violului din Moldova: trei bărbați (dintre care doi minori) au violat o femeie și au lăsat-o legată pe câmp. Femeia a fost găsită moartă după 3 zile. Este strigător la cer că asemenea fapte se întâmplă în România anului 2019. Sunt șocat și mă simt neputincios.
Sunt totuși deputat și vreau să iau atitudine față de aceste abuzuri. Avem nevoie atât de politici publice pe măsura cât și de o legislație mai aspră față de asemenea abuzuri. Nu știu ce măsuri pot fi oportune pentru a opri acest crime. Mă voi consulta cu organizațiile de profil pentru a găsi cele mai bune răspunsuri.
Ce măsuri pot fi implementate în mod radical și viabil? Nu știu, dar mă întreb dacă avem nevoie de pedepse mai mari, centre de reeducare pentru acești abuzatori, asistență medicală și juridică permanentă pentru victime și castrarea chimică a agresorilor. Și compensații semnificative din partea agresorilor către victime. Să îi doară tare din toate punctele de vedere”, spune Bulai.
Parlamentarul USR spune că a venit vremea ca politicienii să stea la aceeași masă cu reprezentanții unor organizații de profil să și găsească cele mai bune și mai ferme soluții, făcând referire inclusiv la castrarea chimică ca pedeapsă pentru cei care abuzează femeile: „Castrarea chimică sună foarte radical. Să fie asta soluția? Nu știu. Nu îmi dau cu părerea, dar chiar avem nevoie de ceva radical pentru a opri acest comportament criminal și josnic. Pentru că nu sunt specialist nu voi veni cu răspunsuri categorice.
În urmatoarea perioadă voi chema la dialog cele mai reprezentative organizații de profil și sper ca împreună să găsim cele mai bune măsuri pentru a stăvili aceste crime la adresa femeilor. Mi se frânge inima când mă gândesc la asemenea crime. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a reduce aceste statistici și a pedepsi aspru pe abuzatori.
Aceste crime trebuie să se oprească. Toți bărbații și toate femeile trebuie să fie uniți în această cauză. La mijloc este viața mamelor noastre. A partenerelor noastre de viață și a fiicelor noastre”.
D.V.