Un deputat rus susține că, în primul rând, Europa va fi cea afectată, în cazul impunerii unor sancțiuni împotriva Nord Stream 2

Un parlamentar rus susține că, în cazul în care se vor impune unele sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream 2, cea care va fi afectată, în primul rând, va fi Europa.

Astfel a comentat, într-un interviu acordat RUSSIA TODAY, RT, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Energie din Duma de Stat a Rusiei, Igor Ananskih, posibilele sancțiuni care ar putea fi aplicate împotriva Nord Stream 2, despre care discută Ministerul german de Externe în momentul de faţă.

”Noile sancţiuni vor afecta, în primul rând, economia Europei și Germania. Rusia va avea cu certitudine cui să livreze gaze, aceasta nu reprezintă pentru ea o problemă, dar lipsa gazelor ieftine va afecta cu certitudine economia germană”, a dat asigurări deputatul. Ananskih a admis că poate ar trebui clarificat modul în care o eventuală renunţare la gazoductul rusesc i-ar afecta pe cetățenii Germaniei.

”Sunt convins de faptul că, dacă se va organiza un referendum, marea majoritate a cetățenilor germani vor susţine că este mult mai important pentru ei să aibă căldură ieftină în apartamente și gaz ieftin pentru întreprinderile germane din industrie. Nord Stream 2 nu are nimic de-a face cu Ucraina”, a conchis Ananskih.


După cum a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, sancțiunile UE, pe care le pregătește împotriva Rusiei în cazul unei ”agresiuni” împotriva Ucrainei, pot viza şi gazoductul Nord Stream 2.