Un deputat AUR pune punctul pe i: Mortalitatea COVID-19 din România este legată direct de soluțiile medicale alese de autorități. De ce doar vaccin și antivirale nu?

Deputat AUR Lilian Scripnic desființează afirmațiile vehiculate în presă în ceea ce privește mortalitatea COVID-19 din țara noastră. Principala vină pentru numărul mare de decese au o autoritățile, care au prezentat doar vaccinarea ca o soluție pentru a preveni cazurilor grave de Covid-19, fără să se asigure că oamenii pot găsi antivirale, precum Ivermectina, Favipiravir și Umifenovir, în farmacii.

„În orice problemă, de orice natură ar fi ea, întotdeauna există mai multe alternative pentru rezolvarea acesteia. La fel ca în trafic, pentru a ajunge la locul destinație putem alege câteva trasee diferite. Chiar dacă unul dintre trasee poate fi mai lung sau mai anevoios, șansele cresc să ajungem unde dorim dacă avem la îndemână mai multe variante. Dacă  un grup de oameni ar trebui să ajungă la un punct de destinație, unii alegând un anumit traseu, alții alte trasee, șansele pentru participanții la respectivul drum cresc exponențial din motivul că nu se aglomerează un singur traseu, că unul dintre acesta poate fi blocat și așa mai departe.

La fel se întâmplă și în cazul crizei noastre medicale pandemice în care ne aflăm astăzi, dar guvernanții ne-au indicat o singură soluție, vaccinul, neoferindu-ne și alte modalități de a scăpa de virus. Pe lângă faptul că acest remediu nu este pe deplin verificat (acesta stârnește controverse în ceea ce ține eficacitatea lui), nu poate să fie considerat singura soluție salvatoare în stoparea crizei Covid-19. Existența preparatelor antivirale demonstrează faptului că acestea au rezultate măsurabile. Anticorpii monoclonali, care la o singură administrare pot schimba radical starea pacientului, Hidroxiclorochina, Ivermectina, Favipiravir, Umifenovir, Molnupiravir și altele, toate acestea sunt alternative la ce ni se oferă din partea autorităților și care nu sunt acceptate de către Ministerul Sănătății și de către Agenția Medicamentelor”, arată Scripnic în cea mai recentă declarație politică.

De ce a omis Guvernul de la acea vreme să le ofere românilor și o alternativă la vaccinare, având în vedere presiunea asupra sistemului sanitar? Să fi fost acest fenomen întâmplător sau premeditat?! Deputatul AUR arată că, deși s-a vaccinat aproximativ 40% din populația României, în 2021 avem circa 40.000 de morți. Anul trecut însă, fără vaccin și antivirale, erau doar 15.000 de morți legate direct de Covid-19.

Am toate premisele să cred că datele statistice din România care prezintă raportul îmbolnăvirilor între cei vaccinați și nevaccinați nu reflectă realitatea. Astfel, în România statistica prezintă ca 1/9 raportul dintre vaccinați și nevaccinați care ajung la spital. În Marea Britanie, statistica spune însă că 8/2 este raportul dintre vaccinați și nevaccinați ajung la spital. Pe cine să credem?”, mai spune deputatul AUR Lilian Scripnic.