Un agricultor cu ferme pe trei continente a conferenţiat la Agronomie

Coordonatorul a trei ferme aflate pe continente diferite le-a vorbit studenţilor de la Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi despre importanţa şi sistemele de protejare a solului. În cadrul unei conferinţe organizată cu parteneri din mediul privat, Jim McCarthy, agricultor din Kildare, Irlanda, le-a prezentat participanţilor, atât studenţi, cât şi masteranzi şi doctoranzi ai instituţiei ieşene, evoluţia schimbărilor observate în ani de cercetare a solurilor din diverse zone de pe mapamond şi care ar fi soluţiile de creştere a randamentului şi a protecţiei solului.

 „Cheia schimbărilor în bine o regăsim în înţelegerea solului. Să sperăm la un viitor mai bun, astfel încât prezentul nostru să nu devină un trecut pe care ajungem să-l regretăm”, a spus Jim McCarthy. Conducerea facultăţii a precizat că pune accentul pe parteneriate cu mediul privat care au mai multe beneficii şi care s-au dovedit, de-a lungul timpului, utile atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice ale USV Iaşi.

„Pe lângă burse în bani, premii în tablete sau alte instrumente care-i să-i ajute în procesul de învăţare, tinerii au parte şi de numeroase beneficii şi la nivel informaţional”, a declarat conf.dr. Denis Ţopa, decanul Facultăţii de Agricultură. Irlandezul Jim McCarthy este printre primii agricultori care deţin ferme pe trei continente – Europa, America de Sud şi America de Nord – cultivă grâu, rapiţă, orz şi oleaginoase şi este acţionar al unei firme de produse lactate din SUA. În 2009, acesta a primit premiului Kleckner Trade and Technology Advancement şi este membru al Truth About Trade & Tehnologie Global Farmer.

 » Aflați mai multe informații aici.