Ucrainenii vor începe în curând antrenamentul pe tancuri Abrams. SUA au antrenat peste 7.000 de soldaţi ucraineni de la începutul războiului

Antrenamentul ucrainenilor pe tancurile americane M1-A1 Abrams nu a început încă, dar va începe „relativ curând”, a declarat, marţi, un oficial de rang înalt din domeniul apărării, potrivit CNN, transmite News.ro.

„Antrenamentul cu Abrams nu a început încă… Încă lucrăm la achiziţia de echipamente, aşa că nu am început încă antrenamentul, dar mă aştept ca acest lucru să se întâmple relativ curând”, a declarat oficialul în timpul unei şedinţe de informare.

În total, oficialul a declarat că SUA au antrenat peste 7.000 de soldaţi ucraineni de la începutul invaziei ruseşti, în urmă cu mai bine de un an.

SUA intenţionează să trimită 31 de tancuri M1-A1 în Ucraina – de mărimea unui batalion ucrainean de tancuri.

SUA au fost de acord să trimită tancurile în ianuarie, după o revenire bruscă asupra politicii sale declarate, potrivit căreia Abrams erau prea complexe şi dificil de întreţinut pentru forţele ucrainene în mijlocul unui război.

Administraţia Biden a cedat sub presiunea Germaniei, care a declarat că va aproba transferul tancurilor sale Leopard 2 către Ucraina numai dacă SUA vor fi de acord să trimită şi tancuri Abrams.

SUA a avertizat, însă, că livrarea tancurilor către Ucraina va dura.

„Pur şi simplu nu avem aceste tancuri disponibile în exces în stocurile noastre americane”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, la scurt timp după anunţul SUA.