ROPRES

Ucrainencele sucesc mințile soldaților ruși: îi vrăjesc și obțin secrete militare importante

Distribuiți acest articol!

Femeile ucrainene folosesc profiluri de întâlniri cu imagini generate de Inteligența Artificială (AI) pentru a păcăli soldații ruși să dezvăluie secrete militare, a informat The Times.


O femeie identificată doar ca Angelina a declarat publicației că de la începutul invaziei Rusiei de anul trecut, ea folosește aplicații de întâlniri online pentru a viza soldații ruși plictisiți, care operează în zonele ocupate din Ucraina. Angelina a spus că folosește imagini de profil generate de inteligență artificială și un pseudonim pentru a atrage bărbații care postează online poze în uniformă militară.

Ce caută

Soldații, a spus ea, dezvăluie constant informații despre starea armatei ruse, pe care apoi le transmite armatei ucrainene.„Căutăm informații despre numărul de trupe, informații despre cantitatea de echipament militar, succesul sau lipsa de succes a unor atacuri, problemele lor cu alimente și echipamente”, a spus ea pentru The Times.

Unele dintre informațiile pe care le-a primit includ fotografii ale unui pașaport militar și videoclipuri cu soldați care conduc, pe care apoi le poate folosi pentru a le urmări locația.

Ambele femei își bat adesea joc de soldați, pe care îi numesc „orci” – un nume pe care ucrainenii îl folosesc în mod obișnuit pentru a-i descrie pe ruși în timpul războiului. „Am discutat câteva luni cu Maxim Korneev, acest tip simplu cu o față rotundă. Face o mulțime de greșeli în mesajele sale – este neobișnuit să întâlnești pe cineva care scrie așa, care nu este un copil”, a glumit Angelina, potrivit The Times. „El a fost responsabil de antrenament, a plecat în excursii pentru a antrena soldați mobilizați în Republicile Populare Donețk și Lugansk. Mi-a spus că beneficiile armatei au fost de fapt reduse de la începutul războiului, mai degrabă decât au crescut [cum spune Putin]”.

„Sper că ceea ce facem înseamnă că li se întâmplă ceva rău”

Un alt soldat a rugat-o pe Angelina să se căsătorească cu el. Soldatul a încercat s-o convingă spunând că i-ar putea câștiga despăgubirea dacă va fi rănit în mod deliberat în război. Angelina, al cărei frate a luptat și a murit în război anul trecut, a spus că nu simte nicio simpatie pentru soldați. „Sper că ceea ce facem înseamnă că li se întâmplă ceva rău”, a spus ea.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...