UAIC celebrează 161 de ani de la înfiinţare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a organizat luni, 25 octombrie 2021, începând cu ora 11.00, ceremonia prin care s-au sărbătorit cei 161 de ani de la înfiinţarea primei universităţi din România. La eveniment, care a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu”, au participat conducerea universităţii, cadre didactice, cercetători şi reprezentanţi ai administraţiei locale. Festivitatea a marcat şi debutul Zilelor Universităţii, care au loc în perioada 25-31 octombrie şi reprezintă o suită de evenimente organizate cu prilejul aniversării a 161 de ani a UAIC. „De 161 de ani, universitatea îşi îndeplineşte misiunea academică. Preocupările noastre se îndreaptă, în mod egal, spre toate componentele vieţii academice. În egală măsură, suntem preocupaţi de predare, de învăţare, de cercetare ştiinţifică. Prelegerea de astăzi este un elogiu adus cercetării ştiinţifice, un omagiu adus cercetătorilor, întrucât cercetarea ştiinţifică este motorul care asigură saltul calitativ în toate domeniile de activitate”, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Rectorul UAIC a continuat cu o trecere în revistă a celor mai relevante informaţii privitoare la activităţile de cercetare ştiinţifică care au loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu accent pe rezultatele importante obţinute. La manifestare au luat cuvântul Marius Dangă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, pr. Constantin Sturzu – purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, şi Preasfinţitul Iosif Păuleţ, episcop catolic al Diecezei de Iaşi.

Ceremonia aniversară a continuat prin acordarea titlului onorific de Professor Emeritus pentru trei cadre didactice ale universităţii care s-au pensionat recent: Dorina – Emilia Creangă de la Facultatea de Fizică, Constantin Sălăvăstru de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice şi Gheorghe Popa de la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Următorul moment din program a fost premierea cercetătorilor pentru rezultatele obţinute în anul anterior.

 » Aflați mai multe informații aici.