Turismul din Maroc, devastat de criza Covid-19. Cu buzunarul gol, oamenii sunt nevoiţi să-şi vândă caii, principala sursă de venit

Majoritatea turiştilor experimentau splendoarea Marrakech-ului dintr-o trăsură cu cai, acum însă, străzile sunt pustii, iar în lipsa lor, turismul Marocului este paralizat. Pandemia coronavirusului i-a obligat pe oameni să-şi vândă caii, principala lor sursă de venit.

Abdenabi Nouidi şi-a vândut calul preferat cu 150 de dolari, bani cu care a cumpărat mâncarea celorlalte animale care mor de foame. „Îmi e frică de viitor”, spune bărbatul în timp ce aştepta lângă faimoasa piaţă Jemaa El-Fnaa, sperând că cineva îşi va dori o plimbare cu trăsura.

„Dacă ai un magazin, îl poţi închide. Dacă vinzi bunuri, le depozitezi. Dar imaginaţi-vă că aveţi … cai care trebuie să mănânce, să bea şi să aibă parte de îngrijiri medicale”, adaugă Abdeljalil Nouidi.

În aceeaşi situaţiei se află mii de musulmani care îşi întreţin familiile din banii turiştilor pe care îi plimbă cu trăsura.

Regatul nord-african şi-a închis uşile pentru străini, pe 2 martie, atunci când a fost confirmat primul caz de coronavirus. De asemenea, recent autorităţile au interzis călătoriile interne în opt oraşe, inclusiv Marrakech.

Spana, organizaţia britanică pentru protecţia animalelor din străinate, timp de 3 luni, a livrat hrană pentru 600 de cai din Marrakech,

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro