Turcia: Un nou cutremur cu magnitudine de peste 7 lovește în mai puțin de 12 ore

Un al doilea cutremur de mare magnitudine lovește Turcia și Siria la mai puțin de 12 ore de la seismul ca a provocat pagube în masă. Turcia anunță că un al doilea cutremur puternic în mai puțin de 12 ore a lovit sud-estul țării.

Presa de stat din Siria a declarat, de asemenea, că Damascul a fost afectat de ultimul cutremur de mari dimensiuni, deși nu au oferit mai multe detalii, relatează The Guardian.

EMSC: Primele date arată o magnitudine de 7,7


Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a declarat că primele date arată că seismul a avut o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter și s-a produs la 67 de kilometri nord-est de Kahramanmaraș, Turcia, la o adâncime de 2 kilometri.

AFAD: Replica a avut magnitudinea de 7,6
Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) a declarat că a fost ușor mai mic, cu magnitudinea de 7,6 și la o adâncime mai mare.

Bilanțul oficial combinat al victimelor primului cutremur din Turcia și Siria se ridicase deja la peste 1.200 de morți, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan descriindu-l ca fiind cel mai mare dezastru din țară din 1939 încoace. El a precizat că 912 persoane au murit, iar 5.383 au fost rănite.

US Geological Survey: Magnitudine de 7,5


US Geological Survey a raportat o magnitudine de 7,5 pentru noul cutremur din Turcia.

Știre inițială
EMSC (Centrul Seismologic Euro-Mediteranean) a transmis că a avut loc o replică a cutremurului cu o magnitudine de 7.7.

În același timp, magnitudinea înregistrată de US Geological Survey este de 7,5.