TUPEUL Georgetei BUMBAC este invers PROPORŢIONAL cu PREGĂTIREA PROFESIONALĂ
Constănțeanca Georgeta Bumbac, fostul secretarul general al Ministerului Sănătății, aflată în instituție din 2011, a fost demisă, la începutul anului, printr-o decizie. Alături de ea, și alți directorași, motivându-se o reformare a sistemului. Menționăm că schimbarea a survenit după instalarea în funcție a actualului ministru, Nelu Tătaru. Iată că fostul funcționar din minister nu s-a resemnat deciziei și vrea să revină pe funcție. Inițial, Bumbac, alături de ceilalți foști colegi demiși, a cerut suspendarea actului administrativ, respectiv ordinul de demitere, la Curtea de Apel București. Însă, în iulie a renunțat la judecată. Constănţeanca a deschis joi, 10 septembrie, o nouă acțiune la Curtea de Apel Constanța, împotriva Guvernului, având același obiect.
Georgeta Bumbac, numită… temporar de Dăncilă secretar general al MS!
Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar.
Costache a mai ”îndulcit-o” cu câteva funcții
Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT.
Nelu Tătaru nu a vrut-o în echipă!
În martie, Ludovic Orban l a numit la cârma ministerului, în locul lui Costache, pe Nelu Tătaru. ”Un ministru nou trebuie să facă o propunere de secretar general cu care să facă echipă”, explica, la acea vreme, Orban. Așa că, noul ministru și-a făcut propria echipă, însă nu a vrut-o pe Georgeta Bumbac. ”Dacă vrei să reformezi sistemul, trebuie să o faci fără să încerci să menajezi interesele altora. Când vezi că din 100 de oameni trag la căruță doar 10 sau că atunci când le ceri să facă un lucru, răspunsul lor e unul singur și anume nu se poate, în loc de vom găsi o soluție, încerci să schimbi. Vreau specialiști, vreau oameni cu o nouă mentalitate, încerc să-i aduc pe cei care doresc să muncească alături de mine”, declara ministrul Tătaru pentru Libertatea.ro.
Georgeta Bumbac, membră în CA al mai multor instituții!
Potrivit declarației de avere din septembrie 2019, Georgeta Bumbac era membru în Consiliile de administrație ale CNAIR, CNAB și Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile. Conform aceluiași document, soțul ei a încasat venituri în 2018 ca șef centru zonal la Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța și șef serviciu la Primăria Sectorului 4.
Bumbac deține, împreună cu soțul ei, două terenuri în Constanța și unul în Ilfov, și un imobil în Constanța
Fostul funcţionar a ajuns, de la contabilitate, DGFP şi Spiru Haret, la Ministerul Sănătăţii, în 2011
Georgetei Bumbac a fost funcţionara Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa şi a strâns în câţiva ani o avere de peste jumătate de milion de euro din salariul său de bugetar. Aceasta s-a aflat, după cum relata Replica în 2010, într-o incompatibilitate flagrantă cu locul său de muncă. Nu pentru că era văzută mai mereu pe la Irish Pub sau pe plaja hotelului Golden Tulip, nici pentru că preda la Universitatea Spiru Haret, în timpul programului de la DGFP, ci pentru că deţinea şi o firmă de contabilitate. Referitor la statutul de cadru didactic, aceasta a fost lector mai bine de 4 ani, până-n 2011 când a ajuns la Ministerul Sănătăţii. Ce legătură o fia vut contabilitantea, finanţele sau educaţia cu medicina, nu ştim.
Mirela PASCAL