Trump şterge o postare de pe o reţea de socializare în care un suporter strigă „putere albă”

Preşedintele Donald Trump a gafat la nivel înalt. El a postat pe reţeaua de socializare Twitter un video în care un susţinător vârstnic strigă „putere albă” către demonstranţii anti-Trump. Scandarea poate fi auzită în primele 10 secunde din videoclipul de două minute. Incidentul a avut loc în The Villages, o comunitate de pensionari din centrul statului Florida.

Seniors from The Villages in Florida protesting against each other: pic.twitter.com/Q3GRJCTjEW

— Fifty Shades of Whey (@davenewworld_2) June 27, 2020

Tweetul a fost şters cu aproximativ trei ore mai târziu, după ce mai mulţi utilizatori au atras atenţia asupra expresiei revoltătoare „puterea albă”, un slogan rasist folosit de supremaţiştii albi.

        Sursă foto: Captură foto / Twitter @realDonaldTrump

Secretarul de presă al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că Trump nu a auzit folosirea sloganului. „Preşedintele Trump este un mare fan al comunităţii The Villages. Nu a auzit scandarea făcută în videoclip. Ceea ce a văzut a fost un entuziasm extraordinar din partea susţinătorilor săi”, afirmă Deere.

În ultima perioadă, platforma Twitter a semnalizat mai multe postări a preşedintelui Trump pe care a pus eticheta de avertizare din cauza conţinutului promovat.

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro