Trudeau vrea ca protestele să fie înăbușite. Polițiștii au spart geamurile camioanelor, au folosit grenade paralizante și spray-uri cu piper

Premierul Canadei, Justin Trudeau, vrea ca protestele să fie înăbuşite. Poliţia a efectuat 170 de arestări şi a ridicat 53 de vehicule de când au început eforturile de a reprima protestul, vineri dimineaţă, după ce premierul Justin Trudeau a fost nevoit să invoce puterile pentru situaţii de urgență, informează Mediafax.

Potrivit New York Times, ofițerii de poliție au avansat sâmbătă în rândurile demonstranților și, sub amenințarea armelor, au spart geamurile camioanelor și au arestat protestatari în fața clădirii Parlamentului Canadei, într-o escaladare agresivă a efortului Guvernului de a pune capăt protestelor care au zguduit capitala țării timp de trei săptămâni.

Ofițerii îmbrăcați în echipamente speciale de intervenție ”antirevoltă”, având bastoane și puști, au folosit forța pentru a recâștiga zona din jurul Parlamentului, extinzând o operațiune care a început vineri pentru a îndepărta camioanele parcate care au blocat centrul orașului.

În mijlocul taberei protestatarilor, poliția a împins oamenii înapoi cu bastoane și au răsturnat un banner care afișa informații dubioase despre vaccinul anti Covid-19.

Apoi au avansat metodic, camion cu camion, împingând protestatarii înapoi, în timp ce demonstranții strigau: ”Să vă fie rușine!”

Foto: Agerpres