Tranzitarea punctelor de frontieră operaţionale la graniţa cu Ungaria în regim permanent

În această după-amiază, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a efectuat o vizită de lucru în Vama Nădlac în vederea verificării implementării măsurilor luate pentru folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei la granița dintre România şi Ungaria, ținând cont că, începând cu data de 1 iunie, vor fi reluate transporturile rutiere și feroviare internaționale de persoane prin servicii regulate.

Cu acest prilej, ministrul Marcel Vela a anunțat că tranzitul prin Ungaria se va putea face începând de vineri, 29 mai, ora 07.00 (ora României), fără a mai fi condiționat de un anumit interval orar, participanţii la trafic putând ieşi din ţară prin punctele de trecere a frontierei operaţionale la graniţa cu Ungaria în regim permanent (24/24 h), în vederea intrării pe teritoriul statului vecin sau tranzitării spre alte state din vestul Europei.

Totodată, menționăm că autorităţile ungare au comunicat faptul că aceleaşi condiţii sunt valabile şi pentru persoanele care călătoresc din Europa de Vest, începând cu ora 21.00.

Ministrul afacerilor interne a explicat că aceste intervale orare au generat cozile la granița dintre cele două țări.

În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic.

Reamintim faptul că la graniţa comună sunt operaţionale atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire, 11 puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control.

Pentru traficul de persoane şi camioane sunt operaţionale, în funcţie de specificul fiecărui punct, următoarele puncte de trecere a frontierei:

–        P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare

–        P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

–        P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

–        P.T.F. Borş – judeţul Bihor

–        P.T.F. Vărșand – judeţul Arad

–        P.T.F. Turnu – judeţul Arad

–        P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad

–        P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

De asemenea, prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se va permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri:

–        P.T.F. Salonta – judeţul Bihor

–        P.T.F. Săcuieni – judeţul Bihor

–        P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.


Alte articole: