Tranzacție de peste 430 milioane de lei pe piața de capital din România între Fondului Proprietatea și GDF International

GDF International, acţionarul majoritar al Engie România, a cumpărat întreaga participaţie a Fondului Proprietatea în capitalul social al furnizorului şi distribuitorului de gaze Engie România, pentru 432,61 milioane lei, arată datele BVB.

”În continuarea raportului curent publicat în 11 decembrie 2023, Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiţii alternative a şi administrator unic al Fondul Proprietatea SA, doreşte să informeze acţionarii că Fondul, în calitate de vânzător şi GDF International SA, în calitate de cumpărător, au încheiat la 22 decembrie 2023 un contract de vânzarecumpărare cu privire la întreaga participaţie a Fondului în capitalul social al Engie România SA în schimbul unei sume totale în contravaloare de 432.616.167,75 lei”, arată anunţul.

Finalizarea vânzării în cadrul contractului de vânzare-cumpărare este supusă aprobării acţionarilor Fondului.

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.

ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi. Grupul ENGIE Romania a realizat investiţii în valoare de 6,100 miliarde de lei din 2005 până la 31 decembrie 2022.