Tranzacția începutului de an: Banca Transilvania iese la cumpărături și preia Țiriac Leasing, cu active de 213 milioane de euro

Compania de leasing auto a grupului fondat de Ion Țiriac va intra în portofoliul Grupului Financiar Banca Transilvania în prima parte a acestui an. Este a opta lovitură dată de BT în piață, după achizițiile Volksbank, Bancpost, ERB Retail Services, ERB Leasing, Idea Bank, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare. 

Banca Transilvania și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing. Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a acestui an, după ce va fi supusă analizei și aprobării autorității competente, potrivit unui comunicat de presă al BT.

Până la primirea aprobării, Țiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, iar ulterior va fi integrată acestuia.

BT urmărește, prin această achiziție, să-și consolideze poziția pe nișa de leasing auto, dar și să își întărească poziția în piață cu servicii de finanțare alternative.

Țiriac Leasing activează pe piața de profil de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă și recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzacții, Țiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia în urma finalizării tranzacției de expertiza echipelor celor două entități specializate în leasing financiar de un portofoliu reunit și de o varietate extinsă a ofertei de servicii și produse derivate. 

 » Aflați mai multe informații aici.