Tragedia de la 2 Mai. Dosarul, instrumentat tot de judecătoare care a cerut buletinul tânărului mort

Ancuța Popoviciu, judecătoarea care a gafat grav în dosarul tragediei de la 2 Mai, va prezida și cel de-al doilea termen în procesul în care Pascu este acuzat de uciderea a doi studenți.

Ancuța Popoviciu, magistratul care judecă dosarul „tragediei din 2 Mai”, va judeca și următorul termen. Reamintim că judecătoarea a gafat grav la prima înfățișare, atunci când a întrebat dacă una din persoanele decedate în cumplitul accident provocat de Vlad Pascu se află în sală.


Ancuța Popoviciu va judeca și cel de-al doilea termen

Ancheta în care este implicată Ancuța Popoviciu va fi tranșată de inspectorii de la Inspecția Judiciară. Aceștia se vor deplasa la Judecătoria Mangalia, unde vor decide în cel mult 45 de zile dacă vor clasa cazul sau dacă vor dispune începerea cercetăroo disciplinare împotriva magistratului care a gafat în lanț la prima înfățișare.

În situația în care inspectorii de la Inspecția Judiciară vor stabili că judecătoarea în cauză nu a respectat procedruile, inspectorii se vor deplasa la Judecătoria Mangalia pentru a efectua cercetări suplimentare. În acest sens, vor solicita documente sau înregistrarea procesului sau vor discuta cu judecătoarea Ancuța Popoviciu.

Următorul termen se va judeca pe 14 martie

Magistratul ar putea fi trimis în fața Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) abia după ce sesizarea va fi admisă. Pe 14 martie, părinții studenților uciși de Vlad Pascu se vor întâni din nou cu Ancuța Popoviciu. Reamintim că judecătoarea a întrebat dacă Sebastian Olariu, una din victime, se află în sala de judecată.

Pe lângă această eroare, care ar putea indica faptul că judecătoarea nu a studiat cazul, magistratul a sfidat pe toată lumea, mestecând gumă pe toată durata procesului.

Alina Gorghiu intervine în cazul Ancuța Popoviciu

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a reacționat public în cazul judecătoarei Ancuța Popoviciu, magistratul care judecă dosarul în care Vlad Pascu este acuzat pentru ucidere din culpă. Tânărul Pascu, după ce a lovit doi tineri, a fugit de la locul aciidentului. În plus, Pascu se afla sub influența substanțelor interzise.

„Am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare a întrebat dacă una dintre victimele ucise la 2 Mai este în sală. Mă bucur că CSM s-a sesizat, mă bucur că IJ verifică amănuntele acestei situații.