ROPRES

Trădătorul de la Azovstal. Un fost angajat al combinatului le-a arătat rușilor intrările secrete în catacombe

Distribuiți acest articol!

Un trădător, fost electrician la Azovstal, le-a arătat soldaţilor ruşi intrările în vasta reţea de tuneluri de la acest combinat siderurgic din Mariupol, acuză un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei.

Bătălia pentru Mariupol. Primarul spune că a pierdut legătura cu apără… Potrivit lui Anton Heraşcenko, soldaţii ruşi au găsit un trădător care le-a arătat intrările în tunelurile de la Azovstal iar acum încearcă să pătrundă în acestă reţea ce se întinde pe circa 25 de kilometri. Heraşcenko mai spune că unul dintre cei mai cunoscuţi propagandişti ai Kremlinului, prezentatorul TV Vladimir Soloviov, a fost adus la Mariupol pentru a „filma victoria”.

Însă „militarii ucraineni continuă să apere cu îndârjire teritoriul oţelăriei”, a subliniat el. Miercuri, primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, a declarat că a pierdut contactul cu ultimii combatanţi baricadaţi la Azovstal, în timp ce deputatul David Arahamia a spus că soldaţii ruşi au intrat pe teritoriul combinatului siderurgic. „Cu sprijinul forţelor aeriene, inamicul şi-a reluat atacul cu scopul de a prelua controlul asupra combinatului”, a anunţat joi Statul Major al Ucrainei.

De cealaltă parte, Rusia susţine că a încetat focul şi menţine coridoare deschise pentru evacuarea civililor din Azovstal. Batalionul Azov, retras la Azovstal, neagă această informaţie. „Ruşii nu îşi respectă promisiunea de armistiţiu şi nu permit evacuarea civililor.

În urmă cu trei zile, duşmanul a pătruns pe teritoriul Azovstal, unde continuă lupte violente şi sângeroase”, a declarat Sviatoslav Palamar, ajdunctul comandantului Batalionului Azov.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...