Timișoara intră în carantină. Restricţiile se vor aplica din această noapte

La Timişoara, autorităţile locale urmează să instituie, astăzi, noi restricţii, în condiţiile în care municipiul a intrat în zona roşie, cu o incidenţă a cazurilor de coronavirus de peste 3 la mia de locuitori. Restricţiile se vor aplica din această noapte.

Din cele aproape 300 de noi cazuri înregistrate la nivel de judeţ, 60% s-au înregistrat la Timişoara, unde rata de infectare a ajuns la 3,18 la mia de locuitori. De la o zi la alta a crescut şi numărul copiilor şi adolescenţilor depistaţi pozitiv, numai ieri fiind înregistrate 50 de îmbolnăviri. Secţiile de terapie intensivă sunt pline, iar în spitale sunt internate peste 250 de persoane. Medicii spun că în ultimele zile a fost o explozie de pacienţi cu forme moderate şi severe şi nu puţini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat că 98% dintre bolnavii de COVID-19 sunt nevaccinaţi. În această dimineaţă s-a luat decizia de suplimentare cu 23 de paturi în zona roşie, iar pe viitor se are în vedere înfiinţarea unei secţii de pre-terapie pentru formele severe. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni astăzi pentru a lua în discuţie instituirea unor noi restricţii la Timişoara şi în alte localităţi cu incidenţă crescută, măsuri ce se vor aplica începând din această noapte, când în localuri şi la anumite evenimente publice sau private va fi obligatoriu certificatul verde.