Termo „salvată” de instanţă, să nu mai plătească facturile în avans – GAZETA de SUD

Furnizorul de căldură al oraşului, Termo Craiova a fost păsuit în instanţă cu plata facturilor în avans către CEO. Dacă până acum a fost obligat să plătească în avans pentru agentul termic furnizat, acum poate plăti la 90 de zile.

Obligat să plătească în avans căldura furnizată craiovenilor, furnizorul de căldură al oraşului a obţinut în instanţă anularea acestei prevederi. În fapt, din luna martie 2020 Termo Craiova s-a văzut nevoită să plătească furnizorului de agent termic primar, CEO facturile în avans. Dat fiind faptul că Termo, aflată în insolvenţă este datoare către CEO, Complexul a cerut plata facturilor în avans. Reprezentanţii Termoficării spun că furnizorul nu a cedat nici un moment şi a găsit mereu o portiţă de-a strânge operatorul craiovean cu uşa.

„Noi am plătit din primăvara acestui an facturile în avans. În noiembrie contractul a expirat şi CEO continuă să ne ceară plata în avans. Noi am mers în instanţă şi am cerut să plătim la 90 de zile. Ceilalţi creditori au înţeles şi ne-au lăsat cu plata la 90 de zile. Complexul nu a renunţat, din care motiv am ajuns în instanţă”,

a spus Gheorghe Nedelescu, administratorul Termo Craiova.

SC Termo Craiova SRL

Ce a decis instanţa


Într-adevăr prin Sentinţa nr.137/02.11.2020 pronunţată de Tribunalul Mehedinţi, Complexul este obligat să încheie cu Termo un contract adiţional la contractul de vânzare energie termică din data de 24.03.2020.

Conform acestei decizii ar urma să se modifice art.13 din contractul dintre cei doi operatori. În sensul că se va majora termenul de plată la 90 de zile de la data emiterii facturii. Totodată, să se înlăture obligativitatea plăţii în avans a facturilor. Măsura de amânare la plata datoriilor este bună, în condiţiile în care datoriile lunare sunt din ce în ce mai greu de plătit. Cel puţin, aşa susţin reprezentanţii Termo, că asociaţiile plătesc cu greu facturile. Nu este de înţeles, de ce Termo recuperază de la asociaţiile de proprietarii debitele atât de greu ?

La această dată, Termo are către Complexul Energetic Oltenia datorii istorice de peste 140 de milioane de lei şi o datoria curentă de 55 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS