Actualitate

Taxiurile din Cluj, obligate la plata cu cardul din 2021

Taxiurile din Cluj, obligate la plata cu cardul din 2021
Distribuiți acest articol!

Taximetriştii clujeni vor fi obligaţi să îşi doteze maşinile cu POS, pentru plata serviciilor de călătorie cu cardul. 

“Începând cu 1 martie 2021 toate mașinile care desfășoară activitate de taximetrie vor trebui să fie dotate POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5”, se arată în regulamentul pentru transport persoane în regim taxi aprobat la sfârşitul anului 2019. 

Majoritatea taximetriştilor susţine această obligativitate, iar unii spun că deja există maşini de transport persoane în Cluj-Napoca care oferă acest serviciu, ţinând cont de situţia actuală şi anume pandemia de coronavirus, oamenii fiind în prezent sfătuiţi să folosească cât mai mult posibil plata cu cardul. “Cu aplicaţia Go Cab plăteşti cum vrei tu! Cash, Card, Voucher. gocab.eu”, transmitea, la început de toamnă, un dispecerat de taximetrie clujean. 

Amintim că, în decembrie 2019, tarifele de taxi au fost majorate cu 70 de bani la Cluj-Napoca, de la 2,25 la 2,95 lei/km, în urma unei decizii a Consiliului Local care a avut la bază creşterea preţurilor înregistrată în ultimii șase ani.

Nu în ultimul rând, Primăria Cluj-Napoca a anunțat demararea procedurii de atribuire a 51 autorizații pentru taximetre electrice. Data limită de depunere a cererilor este 15 februarie 2021, iar anunţarea atribuirii este 2 martie 2021. 


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...