Tătaru: S-au efectuat 640.000 de teste la 350.000 de cetățeni. Ministerul nu blochează nicio testare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, în cadrul dezbaterii moțiunii simple din Camera Deputaților, îndreptată împotriva sa, că, la nivel național, au fost efectuate 640.000 de teste la 350.000 de cetățeni români, precizând că Ministerul Sănătății nu blochează niciun fel de testare.

„Se vorbește că nu s-a testat. În acest moment, la nivel național, s-au efectuat 640.000 teste la 350.000 de cetățeni români. Ministerul Sănătății n-a blocat și nu blochează niciodată nicio testare. Toate testările se fac în baza unor proceduri elaborate de INSP în colaborare cu Centrul European de Control al Bolilor și de OMS. Protocoalele au fost modificate pe parcursul pandemiei, în funcție de necesități și de elaborarea anchetelor epidemiologice.

Orice autoritate locală poate desfășura o activitate medicală în spitalele din subordine sau într-un spațiu special amenajat. Nu voi accepta, ca ministru al Sănătății, ca o activitate medicală, pe care unii o consideră de importanță minimă, să se desfășoare pe spațiul verde, la firul ierbii, sau în spații neautorizate”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Acesta a spus că ar fi preferat să i se ceară demisia în martie-aprilie, nu acum.

„Se mai vorbește de demisia de onoare. Mă bucur că găsiți la mine onoare,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro