Tătaru: În perioada următoare, în spitale şi DSP vor fi efectuate evaluări încrucişate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în perioada imediat următoare în spitale şi Direcţiile de sănătate publică vor fi efectuate evaluări încrucişate pentru a se vedea dacă există capacitatea pentru fiecare dintre cei care lucrează în aceste spitale să acorde asistenţă medicală.

Nelu Tătaru

“La două zile de la adoptarea hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, suntem în acelaşi trend ascendent, acelaşi trend ascendent care ne aduce astăzi la un număr de 2.958 de cazuri noi, depistate, infectate SARS-COV-2 şi, în acelaşi timp, 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 se află pe ventilaţie mecanică invazivă. Este un moment pe care îl aducem sau îl readucem în atenţia tuturor, pentru a specifica că menţinem acelaşi trend ascendent, în pofida acelor rigori sau acelor precauţii pe care le-am impus şi trebuie respectate în vederea limitării scăderii numărului de cazuri noi prin transmiterea în comunitate. Revin în acest moment cu aceleaşi solicitări pe care le-am făcut şi în ultima perioadă de a respecta aceste restricţii. În perioada imediat următoare, în spitale şi în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucişate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare dintre cei care lucrează în aceste spitale pentru a da acea asistenţă medicală. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este a de a nu forţa aceste sisteme medicale”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

Ministrul a punctat că autorităţile şi populaţia se află într-un moment care trebuie gestionat împreună.

“Unităţile medicale, cele reevaluate ieri în Bucureşti şi cele din toată ţara, acele 226 de unităţi suport COVID, au capacitatea de a se adapta la numărul de cazuri care se adresează. Dar, repet, sunt acele capacităţi care trebuie respectate. Personalul medical este acelaşi de acum 7 luni,

 » sursa: www.replicaonline.ro