Tatăl lui Vlad Pascu, audiat la DIICOT. Bărbatul nu părea afectat de tragedia cauzată de fiul său, zâmbind jurnaliștilor

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri și a rănit alți trei în localitatea „2 Mai”, a ajuns la sediul central al DIICOT după soția sa.

Bărbatul a venit la audieri cu un scuter electric de peste 10.000 de euro. Apoi, Mihai Pascu a intrat în sediul DIICOT, și cu casca în mână, a luat loc pe scaun în sala de așteptare. Spre surprinderea tuturor, bărbatul le zâmbea jurnaliștilor, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Procurorii DIICOT și polițiștii antidrog au descins, joi dimineață, la 11 adrese din București, care vizează atât rețeaua de traficanți de la care se aproviziona Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat accidentul rutier cumplit de la 2 Mai, cât și pe mama acestuia. Operațiunea poartă numele „Hidra”, conform oamenilor legii.

Mama lui Vlad Pascu a fost ridicată de acasă, joi dimineața, și a fost dusă la sediul DIICOT.

Ancheta DIICOT vizează și rețeaua de la care Vlad Pascu cumpăra droguri
Procurorii au anunțat că 9 dintre cele 11 percheziții îl vizează pe dealerul care îi vindea stupefiante lui Vlad Pascu și pe alți membri ai rețelei din care acesta făcea parte, iar alte două au legătură cu mama tânărului de 19 ani. În ceea ce-l privește pe dealer acesta ar fi Tudor Duma zis Maru, un prieten foarte bun al lui Pascu. Potrivit unor surse judiciare, au mai fost ridicați de anchetatori și Rafael George Anghel, zis Rafa, Andrei-Cătălin Bîtică și Ahmed Marei zis Moody.

Cei patru ar fi fost la Constanța, în noaptea de 18-19 august și au stat la același hotel la care a stat și Vlad Pascu, motiv pentru care există bănuiala că s-ar fi drogat împreună cu el.

Sursele citate au precizat că Pascu și grupul său de prieteni luau droguri atât de la Maru cât și de doi frați, Ștefan și Antonio Constantin, ambii din Sectorul 4.

După accidentul din 19 august, anchetatorii antidrog l-au filat pe Maru și au stabilit că, la 30 august și 1 septembrie, acesta a mers acasă la frații Constantin, de unde ar fi cumpărat mai multe zeci de grame de cannabis, pe care le-a vândut mai departe în aceeași manieră în care vindea stupefiante și la petrecerile organizate de Vlad Pascu.