TASS: Ministrul rus de finanţe Anton Siluanov consideră că Occidentul a lansat un război financiar și economic împotriva Rusiei

Țările occidentale au lansat, de fapt, un război financiar și economic împotriva Rusiei, a declarat ministrul rus de finanțe, Anton Siluanov, în timpul întâlnirii președintelui rus, Vladimir Putin, cu membrii Cabinetul de Miniștri.

„În ultimele două săptămâni, țările occidentale au declanșat, de fapt, un război financiar și economic împotriva Rusiei. Occidentul și-a încălcat obligațiile financiare față de Rusia, ne-a înghețat rezervele de aur și valută, încearcă prin toate mijloacele să oprească comerțul, exportul de mărfuri, dăunând astfel şi comerțului mondial” – a declarat Siluanov. Șeful Ministerului rus al Finanțelor a subliniat că țările occidentale încearcă să creeze Rusiei un deficit de mărfuri de zi cu zi din import și, de asemenea, forțează închiderea întreprinderilor, care operează cu succes în Rusia cu o cotă de proprietate străină. Ministrul rus a adăugat că sarcina cheie a Guvernului în acest sens este stabilizarea sistemului financiar al țării și asigurarea bunei funcționări a acestuia. Vorbind despre sfera bugetară, Siluanov a declarat că situația din sectorul public al Rusiei este sub control, în ciuda scăderii așteptate a veniturilor din petrol și gaze. Acesta a subliniat, de asemenea, necesitatea „prevenirii accelerării inflației” şi a declarat că principala prioritate acum este îndeplinirea tuturor obligațiilor sociale ale statului.