Tăriceanu: Iohannis a fost virulent; vrea să provoace alegeri anticipate

Modifică dimensiunea fontului:

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că preşedintele Klaus Iohannis a avut joi un discurs ”virulent” pentru a provoca alegeri anticipate.

„Această virulenţă este nefirească pentru un preşedinte care trebuie să fie echilibrat, echidistant, să îşi joace rolul de moderator în societate. Ieşirea lui am să o citesc într-o cheie care pentru mine este foarte clară: eşecul Guvernului Orban în gestionarea epidemiei de coronavirus şi în gestionarea economiei este evident. Este o incapacitate, incompetenţă cum nu am mai văzut demult. Iohannis îşi dă seama de acest lucru. Guvernul şi PNL s-au erodat în percepţia publică extrem de mult. În momentul de faţă, asistăm la o prăbuşire a încrederii cetăţenilor în Executiv. Iohannis vrea să-i extragă, dar nu vrea să-i extragă forţându-l pe Orban să îşi dea demisia, ci vrea să provoace alegeri anticipate. De aceea şi atacul foarte virulent la adresa UDMR, pe care în acest fel îi convinge să voteze şi ei moţiunea de cenzură”, a afirmat Tăriceanu, joi, la România TV.

Potrivit lui Tăriceanu, „Iohannis face toate gesturile posibile pentru ca Guvernul să cadă la moţiune, pentru ca PSD să depună moţiunea, pentru ca celelalte partide să semneze moţiunea,

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro