Târgu Jiu: Patron de restaurant, amendat pentru muncă „la negru”

O persoană, care desfășura activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din municipiul Târgu Jiu cu domeniu de activitate restaurante, a fost depistată recent în urma unui control inopinat. Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.
În perioada 20-24.09.2021, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-a desfășurat o campanie inițiată de Inspecția Muncii pentru verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii numărul 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
În urma controalelor efectuate s-au aplicat amenzi în valoare de 6.000 de lei și s-au trasat 10 măsuri în vederea intrării în legalitate.
„De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 29 de controale, care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi contravenționale în cuantum de 87.500 de lei și dispuse 93 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 » Aflați mai multe informații aici.