Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie și-a redeschis porțile

Lucrări ample de reabilitare și modernizare au fost efectuate pentru ca cei mai mici locuitori ai orașului să aibă parte de condiții cât mai bune de joacă în locul lor preferat. În scurt timp, Țara Piticilor va avea și un teren de baschet și mese de tenis de masă.

„Acest parc, în momentul de față, este reabilitat, renovat. A fost înlocuit tot sistemul de irigații cu unul nou, cu programare electronică și cu alimentare directă din lacul Tăbăcărie, sistem care, din discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar Decebal Făgădău, va fi extins în următoarea perioadă în tot parcul Tăbăcărie. A fost înlocuit și sistemul de iluminat, iar toate cablurile electrice au fost introduse în subteran. Am creat și spațiu special pentru școlile și grădinițele care vor să țină orele în aer liber, le putem pune la dispoziție scena, avem și o zonă liberă undeva într-o margine a parcului, astfel încât să nu fie deranjați și vor putea să facă orele în liniște. În aceste momente lucrăm la terenul de baschet. Mesele de tenis de masă au fost și ele montate”, Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța.Pe lângă aceste lucrări, toate echipamentele de joacă pentru micii locuitori ai orașului au fost recondiționate. Au fost efectuate și lucrări de întreținere și reparații a mobilierului urban.

Spațiul verde este întreținut permanent de angajații RAEDPP care au grijă ca iarba să fie cosită și udată regulat.

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie cuprinde zone de joacă pentru diferite grupe de vârstă. Încă de cum pășesc în parc, vizitatorii sunt întâmpinați de porți aidoma turnurilor unui castel din povești, care au fost amenajate în stil medieval. În sezonul rece, parcul de distracții devine gazdă a Festivalului Iernii, cu ateliere extrem de atractive pentru copii, precum și spectacole de muzică, dans și teatru.

A.F.