Szenátus: A cégeknek nem kötelező feltüntetniük az alkalmazott kereskedelmi árrést

Nr afisări

buton playbuton pause

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 2./Agerpres/ – A cégeknek már nem lesz kötelező feltüntetniük az alkalmazott kereskedelmi árrést – döntötte el szerdai plenáris ülésén a felsőház.

George Dircă (USR) szenátor kijelentette: 1999-ben szükség volt egy ilyen előírásra, mára azonban ez meghaladottá vált.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) néhány szenátora által kezdeményezett módosítás ugyanakkor 3000 és 30.000 lej közötti bírság kiszabását írja elő hamisított termékek előállításáért, behozataláért és értékesítéséért, valamint olyan termékek vagy szolgáltatások értékesítéséért, amelyek normál körülmények között felhasználva veszélyeztethetik a fogyasztók életét, egészségét vagy biztonságát.

A módosító javaslat szerint továbbá a törvényben meghatározott feltételeknek nem megfelelő szolgáltatások nyújtása vagy termékek forgalmazása, illetve olyan áruk értékesítése, amelyek eredetét nem lehet származási okmányokkal (számla, fuvarlevél, vámokmányok stb.) igazolni, 2000 lejtől 20.000 lejig terjedő bírsággal sújthatók.

A jogszabályról a képviselőházban hoznak végleges döntést. AGERPRES/(RO – szerző: Livia POPESCU, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.


Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.


Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.


Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.