Actualitate ROPRES

Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute în România

Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute în România
Distribuiți acest articol!

Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute pe piaţa românească de o reţea activă în câteva state ale UE. Vicepreşedintele ANSVSA, Mihai Ponea, spune că filiera a fost descoperită şi eliminată.
“Avem situaţii de falsificare a ouălor, situaţii din ce în ce mai des întâlnite în ceea ce priveşte fraudele. Ultima speţă, pe care o avem de zilele trecute: ouă cu provenienţă Bulgaria şi Macedonia sunt trimise în Grecia, se ştampilează cu origine Grecia şi se vând pe piaţa din România. Este un fals grosolan, în primul rând de origine, de păcăleală a consumatorului, sau chiar acele ouă pot proveni din zone cu restricţii de gripă aviară, de salmoneloză şi aşa mai departe”, a explicat Ponea, conform Agerpres.

Vicepreşedintele ANSVSA spune că filiara a fost descoperită și este în desfășurare o anchetă. De asemenea, se fac cercetări pentru a se stabili dacă există şi alte filiere de acest gen în România.

“Împreună cu autorităţile greceşti, (reprezentanţii ANSVSA, n.r.) au intrat pe o filieră de falsificare a ouălelor şi e o anchetă în desfăşurare. Ouăle provin din Bulgaria şi din Macedonia. Regulamentul european permite ca de la prima fermă către primul centru de colectare să le duci neştampilate, cu condiţia să anunţi statul-membru respectiv, (în acest caz, n.r.) că pleacă un transport de la ferma din Bulgaria sau Macedonia către Grecia. Ei le-au trimis (în Grecia, n.r.) fără să notifice autoritatea competentă, au ajuns în Grecia, le-au ştampilat ca provenind dintr-o fermă din Grecia şi au vândut sute de mii de ouă pe piaţa din România. Am prins această filieră, am stat până când am adunat şi încă adunăm în continuare (informaţii, n.r.), pentru că este extrem de dificil să prinzi o astfel de reţea, fiind angrenate 3-4 state membre. Dar am descoperit reţeaua,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...