ROPRES

Sute de mii de angajaţi ruşi riscă să fie concediaţi după ce companiile străine au părăsit Rusia

Distribuiți acest articol!

Aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă în Moscova drept consecinţă a suspendării activităţilor companiilor străine în Rusia, a declarat, luni, primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, într-o postare pe blog, relatează CNN.

Autorităţile vor continua să implementeze planuri cu scopul de a sprijini angajaţii care riscă să devină şomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru aceste planuri, a spus primarul Moscovei. „Continuăm să implementăm planul de îmbunătăţire a sustenabilităţii economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaţilor care riscă concedierea. Luând în considerare subvenţiile acordate de bugetul federal, 3, 36 miliarde de ruble vor fi alocate pentru implementarea acestuia”, a mai afirmat oficialul, transmite News.ro.

„În primul rând, programul se adresează angajaţilor companiilor străine care şi-au suspendat temporar activităţile sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locul de muncă”, a continuat Sobianin. Potrivit acestuia, planul de asistenţă pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în proiecte temporare şi publice şi stimulente pentru organizaţiile şi firmele care fac aceste angajări.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...