Surse: Liderii PNL merg pe mâna unui guvern minoritar cu UDMR. PSD anunță că nu va vota așa ceva

Liderii Partidului Național Liberal împreună cu președintele Klaus Iohannis au purtat discuții, joi seară, despre soluțiile politice privind constituirea unui nou guvern. Potrivit surselor G4Media, liberalii au decis să continue cu varianta unui guvern minoritar, alături de UDMR.Audierea miniștrilor propuși și votul ar urma să aibă loc marți și miercuri, potrivit surselor citate.

Pe de altă parte, social-democrații au anunțat, atât prin Marcel Ciolacu, cât și prin Vasile Dîncu,  că nu vor vota în niciun caz un guvern minoritar.

Social-democrații au informat că le-ar fi propus liberalilor varianta unui guvern tehnocart, inclusiv „teme” pentru programul de guvernare, dar că nu au fost ascultați deloc.

„Nu am negociat niciodată în vreo formulă oficială cu PNL, deși discuții au fost tot timpul. PNL ne-a comunicat că n-are mandat să aibă o ofertă oficială pentru noi. Sigur, noi nu ne dăm la o parte, dar de la PNL n-am primit nicio propunere, decât aceea de a vota, fără să negociem nimic, nici programul, nici echipa, decât să ne adunăm și să votăm (…) Trebuie să se înțeleagă că așa cum ei au mandat și noi (conducerea PSD – n.red) trebuie să decontăm în partid, și nu putem accepta să acordăm un vot așa oricum. Nu pot să ne ceară să le votăm guvernul minoritar fără să emitem și noi soluții. Așa ceva nu se poate”, a comentat Vasile Dîncu, joi seara, la Digi24.

Reamintim că Nicola Ciucă a fost desemnat să formeze un guvern, de președintele Klaus Iohannis, iar zilele trecute acesta a purtat discuții și a avut întâlniri, atât cu PSD, cât și cu reprezentanții USR PLUS, în vederea găsirii unor soluții pentru constituirea nolui guvern.

În permanență, premierul demis și președinte al PNL, Florin Cîțu a spus în spațiul puplică că Nicolae Ciucă are mandat strict din partea PNL,

 » Aflați mai multe informații aici.